Om borettslaget

Åsly B/L

Åsly B/L

Olaf Bulls Vei 9-23, Oslo

Styret

Fakturaadresse

S. 0545 Åsly B/L
v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo

Nærområdet

Nyttig informasjon og fakta om nærområdet til Åsly B/L.Om nærområdet
158Boliger
TerrasseblokkBygningstype
1982Byggeår

Selskapsopplysninger

Selskapsform:Borettslag
Organisasjonsnummer:950445815
Selskapsnummer:545
Åsly B/L

Åsly B/L

Olaf Bulls Vei 9-23, Oslo
158Boliger
TerrasseblokkBygningstype
1982Byggeår

Styret

Selskapsopplysninger

Selskapsform:Borettslag
Organisasjonsnummer:950445815
Selskapsnummer:545

Fakturaadresse

S. 0545 Åsly B/L
v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo

Nærområdet

Nyttig informasjon og fakta om nærområdet til Åsly B/L.Om nærområdet

Om oss

Borettslaget Åsly er å finne i Olaf Bulls vei 9 - 23 nær Bogstad/Røa i Oslo. Veinavnet kommer fra Olaf Jacob Martin Luther Breda Bull (født 10. november 1883 i Kristiania, død 29. juni 1933) som var en norsk dikter. Fra det Store Norske Leksikon: "...formfullendte og melodiøse dikt båret av yr vårglede og dyp natursansning, fremfor alt er det visuelle element fremtredende. En levende og underfundig humor er også til stede"

Åsly er et godt sted å bo med fantastisk utsikt og kort vei til både marka og byen som er i samklang med dikterens poesi; glede, natursansing og det visuelle.. Bygningsmassen er nå totalrenovert 'fra topp til tå' og fokus på trivsel og miljø for alle som bor her.

Styret ønsker alle velkommen til oss!

 

Om nærmiljøet

Åsly har en fin plassering i forhold til natur og fasiliteter i nærområdet. Her er høydepunktene. Følg linken under for å se hva beboerne i nabolaget sier om lokalmiljø og hva statistikken viser om demografien.

Link til nabolagvurdering (ekstern lenke)

 

Turmuligheter, skiløyper, sykkelstier etc.

Nærmeste adgang til marka med turstier, skiløyper, sykkelstier og badevann (Strømsdammen) er fra enden av veien ved Voksenskog (800m). Blåmerket sti fra Åsly opp til Voksenskog starter fra gangveien opp til skolen.

Lysløype i Bogstadmarka starter ved Bogstad camping.

Skilekeland med skikurs og andre arrangementer på opplyst jorde sør for Circle-K ved Bogstad Camping.

Rett over dalen ved Fossum finnes en fin lysløype med kunstsnø, skiskytterarena og hoppbakke. Utleie av stor lavvo for arrangementer (barnebursdag) ved Fossum klubbhus. Ca. 2 km inn i Bærumsmarka ligger Østernvann med gode bademuligheter og enkel adkomst med barnevogn.

Godt utgangspunkt for turer i Bærumsmarka er fra parkeringsplassen ved Årnes, ca en kilometer etter Bogstad gård, venstre side (rett over elven). Her er det mange som rir og lufter sine hunder.

Innerst i Sørkedalen har du tilgang til Nordmarka , kjør ned til Elvebakken parkering (ta av til høyre rett etter skolen). Krokskogen nås best fra Skansebakken, helt innerst i Sørkedalen.

Det er mulig å gå på merket sti rundt Bogstadvannet, litt ulendt og vått noen steder. Og det går fine stier/gangveier på begge sider av Lysakerelven fra oset ved golfbanen og helt ned til Lysaker.

Det er 4 serveringssteder i marka som er 'lett' tilgjengelige. Det er;

Brunkollen i Bærumsmarka, rett over Løvenskiold banen. Grusvei fra Fossumbanen og flere ski/turløyper inn til hyggelig stue med fin utsikt (spesielt underveis). 7km på veien, en del stigning.

Vensåssetra ligger nord i Bærumsmarka og nås best fra Skansebakken (ikke tilgjengelig med barnevogn herifra). Åpningstider varierer da driften forestås av Bærum hundeklubb, det betyr også at det er mye hundeaktivitet her. 5km grusvei og sti, moderat stigning siste halvdel. På vintertid er det en serveringsbod i krysset ved Storbekkhytta på vei til Heggelivannet fra Skansebakken. 3km i lett terreng og oppmuntrende skilting gjør turen lettere med små barn (om enn noe mørkt nede i dalen).

Finnerud Sportsstue ligger i Nordmarka ca 3,5 km fra Sørkedalen skole, 350 moh med utsikt over Oslofjorden. I tillegg til servering av turgåere tar de imot sluttede selskaper for inntil 40 personer og selger egenproduserte produkter fra marka.

Tryvannstua ligger i bunnen av de øvre skibakkene i Oslo Vinterpark, mye brukt som varmestue for alpinbakken. Kan nås fra Strømsdammen, ikke mulig med barnevogn (må da gå veiene opp over Holmenkollen). 3km grusvei og sti med til dels sterk stigning.

www.lommekjent.no

www.skiforeningen.no/marka

www.ut.no

 

Øvrige aktiviteter

I nærområdet ligger Bogstad gård og Oslo Golfklubb i vakre omgivelser ved Bogstadvannet. Her er det mulighet for bading, roing og padling om sommeren, skøyter og ski om vinteren.

Inne i Sørkedalen ligger Oslo Vinterpark Tryvann. Her finnes 14 nedfarter og 7 heiser. Lengste bakke er 1400 meter lang og anlegget har en fallhøyde på 381 m. Stort half-pipe anlegg og områder for X-game type aktivitet. Alle bakker er belyst for kveldskjøring. Om sommeren er det utleie av sykler og her er det også en stor klatrepark for alle nivåer.

Det er flere ridesentra både ved Grini og i Sørkedalen.

Fossum IF selger tur-orienteringskart over nærområdene med nye poster hvert år. Utsalgssteder bl.a. i sportsbutikker, Circel-K på Bogstad og Sørkedalen Landhandel.

På Fossum (gamle industriområdet) er det et stort anlegg for Paddle Ball.

Det finnes et større badeanlegg på nedsiden av Samfunnshuset på Røa (i tilknytning til treningssenter).

 

Trening og idrettslag

Det er flere store idrettslag i nærområdet som har gode miljøer innen ski, skiskyting, alpint, orientering, bandy og fotball. Det er en stor skøytebane (bandy) med flomlys og kunstis på “driving rangen” til golfklubben på Bogstad. Det er flere ulike treningsmuligheter på lokale treningssentra, inklusive på Fossum klubbhus, Røa-senteret og to store treningslokaler ved Ulleren (Pilotveien).

Det er karatetrening på Grindbakken skole.

Ved Grini finnes også Løvenskioldbanen med skytebaner for de fleste våpentyper og mulighet for å ta jegerprøve. Brukes også av politiet og Garden. Noe støy må påregnes i helgene (avhenger av vindretting).

Christiania Roklubb har båthus rett nord for Bogstad gård.

Tre golfbaner i nærheten, Bogstad som vi ser ned på, rett bak denne på andre siden av elven finnes Grini Golfbane og litt lengre ut langs Griniveien finnes Haga golfbane.

 

Kultur

Det er mange aktiviteter (konserter, kor etc) rundt Røa kirke og Røa Bibliotek (Deichmanske). Biblioteket ligger i Samfunnshus Vest som også tidligere huset den lokale bydelsadministrasjonen, denne er nå flyttet til Huseby (tidl. Forvarets Overkommando). Det pågår for tiden diskusjon om videreutvikling av kulturfasilitetene rund Samfunnshus Vest.

Se hjemmesider og oppslag på tavler/vegger i nærheten av lokalene for arrangementer.

Grindbakken skole har et skolekorps og et barnekor (Måltrostene). Skolekorpset spiller for oss 1.ste søndag i advent ved tenning av juletrelysene.

 

Handel

Nærmeste dagligvarebutikk ligger ved Bogstad Camping (KIWI, åpent store deler av døgnet, også søndager og helligdager). Litt lenger bort ved Voksen ligger REMA1000.

Røa sentrum, ca. 5 min. unna med bil, har et voksende servicetilbud med bl.a. bakeri, matbutikk, sport, bibliotek, bokhandel, restauranter,  apotek, vinmonopol, jernvare/maling/interiør butikker, dyrebutikk m.m. Her finner du COOP, KIWI, REMA 1000 og MENY.

Nærmeste større kjøpesenter er CC:VEST ved Lysaker, 10 minutter med bil. Buss 32 går forbi senteret.

 

Post og bank

Det er 'Post i butikk' i MENY butikken inne på Røa-senteret. Nærmeste postkasse er på administrasjonsbygget til Bogstad camping.

Det finnes ingen banker i nærområdet lenger, ei heller minibanker. Men man kan ta ut penger i de fleste dagligvarebutikker (under avvikling) og på 'Post i butikk' inne på Røa-senteret.

Det er flere post/pakkeutleveringssteder i nærheten, både i butikk og som separate selvbetjente pakkestativer. Se transportørenes hjemmesider for oversikt og nærmere stedsangivelse.

 

Kaféer og restauranter

Det er kafé/bespisning i klubblokalene til Golfklubben, åpent for alle. Bogstad gård har mye å by på, inklusive kafé og utsalg av hjemmebakt steinovnsbrød. Mulighet til nærkontakt med gårdsdyr.

Sørkedalen Landhandel innerst i Sørkedalen (ved kirken) anbefales også som både landhandel (mange spesialvarer) og som koselig kafé etter en tur i marka.

Røa sentrum har et godt tilbud av kaféer, restaurant med vinservering og flere sushi-steder (både restaurant og take-away).

Peppes Pizza har utlevering av pizzabestillinger (ikke restaurant) rett på nedsiden av Røasenteret.

Ved Haga golfbane (ved Grini) ligger en god restaurant i klubbhuset, Mathuset Haga.

 

Arrangementer

Det avholdes ulike arrangementer i nærmiljøet. Bogstad gård har flere aktivitetsdager og historiske spill. Her er det også en natursti. På Røa er det handelens dag flere ganger i året.

På Hovseter arrangeres Gardens dag midt i juni.

17nde mai arrangeres på skolene, borettslaget har ingen egen aktivitet på nasjonaldagen.

Det er flere gode loppemarkeder i nærområdet, bl.a. på Grindbakken skole. På Hemings skibyttedag kan du gjøre et kupp.

 

Helse (legesenter, sykehus, apotek og tannlege)

Det er legesenter (med privat Legevakt) på Hovseter og flere leger i tidligere Forsvarets overkommando ved Gardeleiren. Bydelen sogner til Diakonhjemmet sykehus. På Røa er det også flere alternative behandlingsformer, fysioterapi, kiropraktor, naprapat etc.

Apotek flere steder på Røa.

Tannlege i Røa-senteret.

 

Diverse

På Røa-senteret finnes et eldresenter, og det er bibliotek i bydelssenteret i det store mursteinshuset sør for krysset (ved T-banen).

Det finnes et 'hundejorde' ca 500 meter etter innkjøringen til Bogstad gård. Her er det tillatt å la hunden løpe fritt, også i båndtvangperioden. Veterinær og kennel lengre inn i Sørkedalen, Granbakken dyreklinikk og hundepensjonat. De tilbyr også hundebarnehage. Flere dyrebutikker på Røa og veterinær ved rundkjøringen nord for sentrum.

Nærmeste gjenbruksstasjon er på Smestad (ved Ring3; Ullernchausseen 26). Her kan man ved å vise beboerbevis (app på telefonen) levere de fleste typer avfall gratis i et moderne og praktisk anlegg som også er åpent på lørdager. Bemerk at bare gjennomsiktige plastposer tas imot, f.eks. ved innlevering av hageavfall. Farlig avfall kan også leveres på Circle-K, se under.

Bogstad Camping er Norges største og er grei å bruke hvis du får mange på besøk som ikke alle kan overnatte i leiligheten. Har flere moderne hytter til utleie.

 

Bensinstasjon

Nærmeste bensinstasjon er Circle-K ved Bogstad camping. Her er det også returmottak for farlig avfall (maling, olje, lysstoffrør, batterier etc). Nøklene får du ved henvendelse i kassen.

Det er en Esso-stasjon i selve Røa-krysset.

 

Offentlig transport

Det er bussforbindelse direkte til Røa/Oslo-sentrum og Majorstuen (bussnr. 32 og 45) samt kort avstand til Voksenlia T-banestasjon. Bussholdeplassen ligger rett utenfor døra, 100 meter ned i Olaf Bulls vei. Vis forsiktighet ved kryssing av veien.

Raskeste vei til Oslo sentrum er 32 bussen til Røa med overgang til T-banen (nr 5 til Vestli). Til Majorstua er buss 45 greiere (slipper overgang), men husk at det kan være kø ned mot ring 3.

Nærmeste taxistasjon er på Røa.

Det går flybuss til Gardermoen fra Griniveien, 30 meter fra lyskrysset (mot Bærum).

 

Skoler og barnehager

Det er gangavstand til Grindbakken barnehage og barneskole med SFO. Det er også kort vei til flere andre barnehager, Bogstad barneskole, Hovseter og Midtstuen ungdomsskole og Persbråten videregående skole.

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer