Om sameiet

Boligsameiet Apalløkka

Boligsameiet Apalløkka

Arthur Nordlies Vei 1 A-D, Oslo

Styret

Fakturaadresse

S. 5532 Boligsameiet Apalløkka
v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo

Nærområdet

Nyttig informasjon og fakta om nærområdet til Boligsameiet Apalløkka.Om nærområdet
86Boliger
BlokkBygningstype
1973Byggeår

Selskapsopplysninger

Selskapsform:Sameie
Organisasjonsnummer:971278048
Selskapsnummer:5532
Boligsameiet Apalløkka

Boligsameiet Apalløkka

Arthur Nordlies Vei 1 A-D, Oslo
86Boliger
BlokkBygningstype
1973Byggeår

Styret

Selskapsopplysninger

Selskapsform:Sameie
Organisasjonsnummer:971278048
Selskapsnummer:5532

Fakturaadresse

S. 5532 Boligsameiet Apalløkka
v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo

Nærområdet

Nyttig informasjon og fakta om nærområdet til Boligsameiet Apalløkka.Om nærområdet

Om oss

Oppbygging av Groruddalen

Boligsameiet Apalløkka ble bygget i en tid der det var stor boligmangel i og rundt hovedstaden som følge av stor tilflytting etter krigen og økende antall barnefamilier i området. Minimumsstandard for bolig til en kjernefamilie var satt til tre rom og kjøkken, i motsetning til to rom og kjøkken, slik det var før krigen. På 1950-tallet bestod Groruddalen i hovedsak av småbebyggelse, villastrøk, hytter og gårder. Utbyggingen tok for alvor fart 1960 og 70- tallet. Kommunen hadde en visjon om å skape en sunn og moderne by. “Den nye byen skulle preges av frittliggende moderne blokker i nærheten av naturen med god tilgang på lys og luft”. Kilde: http://www.oppdaggroruddalen.no/Historisk-utviklinghttp://www.oppdaggroruddalen.no/Historisk-utvikling

Sameiet

Bygningsmasse Sameiet består av tre bygninger; Arthur Nordlies vei 1A (bygg 1), 1B-D (bygg 2)og 3A-C (bygg 3). Man går inn i oppgangens første av tre etasjer. Da bygningene ligger i bakke er det også leiligheter i underetasjen. Garasjeanlegget ligger i nederste etasje i bygg to og tre. Egen parkeringsplass følger hver boligseksjon. På grunn av garasjeanlegget har leilighetene i underetasjen vinduer og veranda i byggets andre plan.

Bygningene i sameiet består av leiligheter fra 33kvm til 125kvm, innredet som studioleiligheter til fem-roms leiligheter. Bygningene er plassert slik at alle har utsikt over Groruddalen eller mot parken og friområdet mot Lillomarka.

Uteområder Parken er hyggelig beplantet og gir god boltreplass for alle med grønne fingre. Vi har bord, benker, grill og bålpanne. Det er lekeplass med huskestativ, sandkasse, sklie, dukkehus og andre lekeapparater. Dette er et sosialt uteområde hvor barna kan leke, du kan nyte en kopp kaffe med en god nabo, grille eller bare slappe av. I tillegg er det god plass på uteområdet som også brukes til arena for felles nabotrim opptil flere ganger i uken.

Blokk 1 og 2 med park i midten
Blokk 1 og 2 med park i midten

Fellesarealer innendørs Sameiet har innendørs fellesarealer der det er lagerrom, verksted, selskapslokale/møterom, trimrom, badstue og bad.

Verkstedet kan brukes av beboere som har behov for å bruke verktøy og større maskiner til vedlikehold eller hobby.

Verksted med dreiebenk, høvel, kapp og diverse annet utstyr
Verksted med dreiebenk, høvel, kapp og diverse annet utstyr

Storstua er renovert i 2021. Det er bord og stoler, kjøkken med service og enkle kokemuligheter, sofagrupper, projektor og høyttaleranlegg. Her har det blitt avholdt bursdager, jubileum, konfirmasjon og styremøter. Storstua kan brukes til møter og selskap og kan leies av sameiets beboere.

Storstua pyntet for åpningsfest
Storstua pyntet for åpningsfest

Trimrom, bad og badstue er renovert i 2021. Trimrommet brukes av sameiets beboere og inneholder treningsutstyr kjøpt inn av sameiet eller beboere som etter avtale har utstyr der til felles bruk. Bad kan også benyttes dersom man renoverer baderom i egen bolig.

Trimrom med badstue
Trimrom med badstue

Nærområdet

Det er omtrent 400 meter til Vesletjern der det er badeplass på sommeren, skøyteis og akebakke om vinteren. Der er flere bålplasser og mulighet for å få fisk. Vesletjern er ett av mange vann i Lillomarka - som for øvrig byr på utallige muligheter for hengekøye- og teltturer, kilometer med sykkelstier, skiløyper og mulighet for bær- og sopplukking.

Grei-banen og Apalløkkahallen ligger mindre enn fem minutters gange fra oss. Der er det kunstgressbaner, ballbinge, basketbane og flerbrukshall, tuftepark, og ny innendørs fotballbane på Grei.

Vi har matbutikker, serveringssteder og take away, apotek, barnehager og skoler i nærområdet. I tillegg er Grorud senter, med frisør, vinmonopol, helsestasjon og øvrige butikker, kun ett t-banestopp unna.. eller 17 minutter å gå. I Grorud flerbrukshus holder Grorud IL og idrettsbarnehagen til - også rett ved grorudparken. Lillomarka Arena er en helårsarena for ski og skiskyting som er spesialtilpasset paraidrett. Løypen er ca 3 km lang og kunstgressbanen er spesialtilpasset agility-trening.

Fra oss tar det fire minutter å gå til Ammerud t-bane og seks minutter til Kalbakken t-bane. T-banen tar deg til Jernbanetorget på 18 minutter og til Majorstuen på 24 minutter. Fra busstoppene ved Ammerud og Kalbakken går også direktebuss til Helsfyr T, Lillestrøm, Rotnes, Majorstuen og Oslo Bussterminal.

Boligsameiet Apalløkka ved foten av Lillomarka
Boligsameiet Apalløkka ved foten av Lillomarka

Naboskap

I Boligsameiet Apalløkka ønsker vi å tilrettelegge for godt naboskap. Naboer møtes i fellesområdet med kaffe og vafler, en prat i ettermiddagssolen og barna blir gode venner. Alle som ønsker kan delta på fellestrening opptil flere ganger i uken, og felles interesser om planter, husdyr og snekring i sløydrommet er blant det som skaper gode relasjoner.

Vi har det hyggelig sammen på årlig dugnad der felles bidrag sørger for å opprettholde de flotte uteområdene og fasilitetene vi eier sammen. Det er en god arena for å knytte bånd til naboene. Første søndag i advent er det felles julegrantenning og vi har vært heldige å få besøk av både nissefar og nissemor.

I Boligsameiet Apalløkka har vi alt vi trenger tett på - med godt naboskap i sentrum.

Har du spørsmål, kan du kontakte oss på apallokka@styrerommet.no

 

Vi ønsker nye naboer hjertelig velkommen til oss!

Fellesområdet er en sosial møteplass med lek og moro
Fellesområdet er en sosial møteplass med lek og moro
Fellesområdet er hyggelig beplantet og utstyrt med bord, benker og grill
Fellesområdet er hyggelig beplantet og utstyrt med bord, benker og grill

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer