Om borettslaget

LILLEBERG BORETTSLAG

LILLEBERG BORETTSLAG

Lillebergsvingen 15, 0000

Styret

Fakturaadresse

S. 0066 LILLEBERG BORETTSLAG
v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo

373Boliger
-Bygningstype

Selskapsopplysninger

Selskapsform:Borettslag
Organisasjonsnummer:950156384
Selskapsnummer:66
LILLEBERG BORETTSLAG

LILLEBERG BORETTSLAG

Lillebergsvingen 15, 0000
373Boliger
-Bygningstype

Styret

Selskapsopplysninger

Selskapsform:Borettslag
Organisasjonsnummer:950156384
Selskapsnummer:66

Fakturaadresse

S. 0066 LILLEBERG BORETTSLAG
v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo

Om oss

Lilleberg er et borettslag beliggende i Oslo mellom Hasle og Helsfyr med adressene Lillebergsvingen og Lillebergveien. Borettslaget ble bygget i 1953 og stiftet i 1955.

Borettslaget består av blokkbebyggelse og rekkehus, og eiet tomt er 70 mål.

Lilleberg før og nå

Lilleberg borettslag sto ferdig til innflytting i årene1951 – 1954. Borettslaget ble konstituert 17. januar 1955. Borettslaget ble oppført på deler av g.nr 129/7 som var Lilleberg gård. Denne gården lå omtrent der hvor Lillebergsvingen 18 ligger i dag.

 

I følge Oslo byleksikon var Lilleberg opprinnelig utskilt fra Bergsløkken. Husene brant ned i 1932, og eiendommen ble sammen med deler av Normannsløkken lagt ut til industriområde for AS Christiania Staalverk, som bygget en stor maskinhall på tomten. Hallen ble senere utleid til idrettsformål (Sportshallen). Hallen har i dag adresse Gladengvn 10. På eiendommen lå også Lilleberg Teglverk.

 

I dag består Lilleberg borettslag av 373 leiligheter fordelt på 20 blokker og 3 rekker med rekkehus (28 leiligheter). Borettslaget grunn er på 70.385 m2.

 

Bebyggelsen ligger til Lillebergveien (vei 491) og Lillebergsvingen (vei 492) g.nr 122/139. Nærmeste naboer er Hovin borettslag i nord og Valle borettslag i sør. I øst finner vi Valle Hovin friareal og i vest Grenseveien med tilhørende forretningsgårder. Mellom Lilleberg og Hovin borettslag går en av Oslo kommunes turveier som strekker seg fra Kampen til Grefsenåsen. Borettslaget hører i dag til Bydel Gamle Oslo. Bydelsadministrasjonen ligger på Grønland med kontoradresse Platous gate 16.

 

De første årene var det stor aktivitet for å få borettslaget til å bli et trivelig sted å bo. Dugnadsånden var stor. Alle deltok, til og med de minste var med på å skape et godt miljø. Blant annet ble trillebor på trillebor med jord og planter hentet fra Lindbecks gartneri i Grenseveien.

 

I borettslaget var det de første årene også mange aktivitetstilbud som f.eks søndagsskole og speiderarbeid med god tilslutning. Dette bidro også til å skape et godt miljø. Mange av barna var også aktive i skolemusikken.

 

Miljøet ble styrket ytterligere gjennom forskjellige arrangementer som 17. mai tog med ridende politi, St Hans fester ved dammen og på lekeplassen, samt juletrefester og skirenn.

 

En viktig bidragsyter til det gode miljøet var ”damelaget” som ble stiftet et av de første årene. Gjennom sine medlemsarrangement støttet de borettslagets aktiviteter og ga også økonomisk støtte til søndagsskolen og speider-gruppene. De forærte også borettslaget en flott fane som dessverre er altfor bortgjemt.

 

En fotogruppe ble etablert og hadde stor tilslutning i mange år, de arrangerte blant annet lørdagskino for de minste.

 

Etter hvert kom et generasjonsskifte i borettslaget og de forskjellige aktivitetene ”døde” hen.

 

I februar 1991 ble det stiftet en pensjonistforening som resulterte i 104 medlemmer. Hver 3. onsdag i måneden er det hyggemøte. I tillegg arrangeres dagsturer og femdøgns turer alt med god tilslutning. I 2004 hadde foreningen ca 50 medlemmer.

 

I 1993 vedtok generalforsamlingen å starte planleggingen med tanke på å rehabilitere borettslagets bygningsmasse.

I 1995 ble arbeidet satt i gang. Alle hus fikk ny taktekking, alle yttervegger ble isolert og fikk ny kledning. Inngangsdører til blokkene ble skiftet ut til aluminium og de fleste blokkleiligheter utstyrt med store tidsmessige balkonger. I tillegg ble blokkenes loftsgulv isolert ved innblåsing av mineralull, på samme måte ble rekkehusenes tak etterisolert. Den bygningsmessige rehabiliteringen var i stor grad ferdig i mars 1997.

 

Vaskeriene ble rehabilitert i 1997, vaskeriet i Lillebergveien 32 ble oppgradert med nye maskiner. Alle tørkebåser ble skiftet ut.

 

Etter det ble følgende vaskerier oppgradert med nye maskiner: 2007 Lillebergsvingen 4 2008 Lillebergsvingen 8 2012 Lillebergsvingen 17 2012 Lillebergveien 14 2012 Lillebergveien 7 2016 Lillebergveien 2 en ny vaskemaskin og en tørketrommel. 2018 Lillebergveien 32

Istandsetting av utomhus anleggene startet våren 1998. Det ble opparbeidet 30 nye parkeringsplasser, samt utbedring av de eksisterende. Det ble installert motorvarmere på 133 av i alt 144 parkeringsplasser, samt i nedre garasje rekke. Sirkelplassen fikk ny asfalt og fikk sitteplasser med benker.

Trekantplassen ble belagt med belegningsstein, fikk sittebenker, nye trær og ny hekk. Det ble laget sitteplasser i forbindelse med inngangspartiene til alle blokkene, samt 9 plasser med benker og bord, \noen av disse med en liten sandkasse. Lekeplass mot Kløvertun og lekeplass ved Nøtter`n ble oppgradert og fikk nytt utstyr som tilfredsstiller dagens forskrifter. I 2013 ble lekeplassen mot sirkelplassen på nytt oppgradert, og det er avtale med et firma som gjennomgår lekeplassen hvert år. Det ble også etablert ny grillplass ved sirkelplassen.

Inngangspartiene fikk belegningsstein avgrenset med kantstein av storgatestein. Nye sykkelstativer i stål ved hver inngang. Ny beplantning ved alle inngangspartier, foran balkonger, rundt avfallscontainere og parkeringsplasser. Enkelte trær ble hogd ned og erstattet med nye. Opprustning av bekken og et lavt vannspeil ved nedre del. Det ble laget totalt 7 avfallbåser av tre og postkassestativ ved hver av de tre rekkehusene.

Rekkehusene fikk nye låsbare postkasser januar 2017, Ca 25 belysningslykter ble satt ut. Det gamle traktorhuset ved nedre rekkehus ble revet og ny flott garasje satt opp vis a vis øvre garasjerekke. I prosjektet var det medregnet fortau langs Lillebergveien og Lillebergsvingen. Dette ble nedstemt av Generalforsamlingen. Pr i dag er det kun fortau fra Lillebergsvingen 1 – 15 og langs trekantplassen. Borettslaget vant rehabiliteringsprisen for utomhusprosjektet i 1999.

Borettslagets elektriske anlegg ble oppgradert i 1998. Alt gammelt elektrisk utstyr som sikringsutstyr, ledninger, kabler, brytere og stikkontakter ble skiftet ut. Inne i den enkelte leilighet ble alle gamle kabler/ledninger som lå skjult/utvendig, i/på tak og vegger omtrukket/omlagt, og gamle brytere og stikkontakter utskiftet, i tillegg nye sikringsautomater i alle sikringsskap. Videre inngikk levering og montering av nye hovedtavler og utskifting av gårdslysanlegg.

September 2003 ble våtromsprosjektet avsluttet. Byggeperioden hadde da vart i 2 år. Vann- og avløpsrør m/sluk er skiftet i samtlige leiligheter og kjellere. Badene har nye membraner, varmekabler, fliser, veggmonterte WC og nedsenkede tak med spotter. Småberederne er sanert og erstattet med nye felles berederanlegg. Tekniske løsninger m.m. er basert på moderne produkter og konstruksjoner. 90-årene startet som en ny epoke. Alle utbedringer og fornyelser er gjennomført fra 1993 til 2003. 2017 ble alle sentrale varmtvannsberedere i blokkene skiftet ut til større og mer energisparende beredere.

I 2008 ble det lagt nytt takdekke på rekkehusene. Det er også skiftet ut dører til tekniske rom i alle blokkene. De nye ståldørene holder dagens krav til brannklasse.

Høsten 2009 er det startet opp dreneringsarbeider i borettslaget. Disse arbeidene er en del av en omfattende vedlikeholdsplan som styret har vedtatt og ble avviklet i samarbeid med OBOS Prosjekt (Opas).

Fellesarrangementer har det vært mange av gjennom årene, bl.a. juletrefest på sirkelplass, tenning av juletre på trekantplassen, pensjonistgrilling i Nøtter`n, Halloween og 50-årsfeiring. De siste årene har antall fellesarrangementer gått ned grunnet manglende interesse fra beboerne. Det oppfordres imidlertid til egne initiativ fra beboerne til arrangementer av ymse slag, og styret vil støtte disse hvis det er ønskelig. Det vil ikke være mulig å reservere sirkel- og/eller grillplassen, men «først til mølla» prinsippet gjelder.

I tillegg til dette gjennomføres dugnader på uteområdene hver vår og det kjører komprimatorbil gjennom borettslaget to ganger hvert år, vår og høst.

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer