Lisa Kristoffersens Plass SE

Lisa Kristoffersens Plass SE

Bergensgata 26-38, Oslo
57Boliger
BlokkBygningstype
2004Byggeår

Styret

Om oss

Sameiet Lisa Kristoffersens plass er et moderne, veldrevet og hyggelig sameie på Bjølsen i bydel Sagene i Oslo. Sameiet har adresse Bergensgata 26 til 38, 0468 Oslo, og ligger ved Lisa Kristoffersens plass, rundkjøringen der Stavangergata, Moldegata og Bergensgata møtes.

Bygget ligger ved nordsiden av plassen, og ble oppført i 2004. Det består av 56 boligseksjoner og én næringsseksjon (Kiwi). Sameiet er veldrevet og har god økonomi. Det har felles bakgård med nabosameiet Voldsløkka park og sameiene har også felles garasjeanlegg (Bergensgata 26 garasjesameie).

Voldsløkka er et stort friluftsområde som grenser til sameiet. Om sommeren er det ballidrett og løping som er i fokus, mens området om vinteren kan skilte med preparert skiløype og isbaner.

Les mer om Voldsløkka idrettspark på Bymiljøetaten sine nettsider.

Om Voldsløkka i Wikipedia.

Preparert skiløype - se også appen iMarka.

Hvem var Lisa Kristoffersen, som plassen, og sameiet, er oppkalt etter?

Lisa Kristoffersen (1833-1924) var kjent som dyrenes beskytter i Kristiania. I 1907 stiftet hun, sammen med venner, dyrevernlaget "Lisa Kristoffersens Minde". Dette er i dag en stiftelse som forvaltes av Dyrebeskyttelsen Norge. Stiftelsen gir økonomisk støtte til aktivt arbeid for dyrevern og dyrevelferd.

I 1921 ble Lisa Kristoffersen tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv.

Etter sin død er hun blitt omtalt som landets første dyrevernaktivist. I 1934 fikk Lisa Kristoffersen plassen her på Bjølsen oppkalt etter seg. Til minne om henne ble det i 2019 satt opp et blått skilt i regi av Oslo Byes Vel. Sliktet står på veggen til bygget i Bergensgata 24, ved enden av Stavangergata.

Les mer om Lisa Kristoffersen i Store norske leksikon og om Lisa Kristoffersens plass i Oslo byleksikon.

 

Lisa Kristoffersens plass med den gamle trikkesløyfen og Bergensgata 24. Stavangergata går ned til høyre. - Foto: Oslo byarkiv
Lisa Kristoffersens plass med den gamle trikkesløyfen og Bergensgata 24. Stavangergata går ned til høyre. - Foto: Oslo byarkiv
Lisa Kristoffersens plass med Bergensgata 26-38.
Lisa Kristoffersens plass med Bergensgata 26-38.

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer