Rådhusgata 21 Sameie

Rådhusgata 21 Sameie

Rådhusgata 21, Oslo
40Boliger
BlokkBygningstype
1875Byggeår

Styret

Om oss

Rådhusgata 21 er et sameie i en klassisk hjørnegård fra 1875, beliggende i Kvadraturen på hjørnet av Rådhusgata og Akersgata, like ved Christiania torv og Akershus festning.

Gården ligger på toppen av den langsgående bergryggen som kalles Akerryggen. Her har vi fritt utsyn over Kontraskjæret, festningsområdet, Rådhusplassen, Aker Brygge/ Tjuvholmen, havnebassenget og Pipervika (indre Oslofjord).

Bygget vårt var opprinnelig et våningshus på 4 etasjer fra 1875. Det ble så byggemeldt som en fem etasjes murgård i 1891 av arkitektene H. Hansen og B. Steckmest. Den nye gården hadde rike utsmykninger og en takark over fire brede pilastre i fasaden mot Rådhusgata. I 1953 ble loftet ombygget til en 6. kontoretasje med et nytt, slakt tak.

Etter mange år som kontorbygg, ble bygningen helrenovert og omgjort til boliger som stod ferdig i 2001. Det ble da tilbygget ytterligere 2 etasjer med ny takark og felles takterrasse samt utført en oppgradering av innvendige og utvendige overflater.

Felles takterrasse byr på en unik utsikt over byen og fjorden. Gangavstand til alt av fasiliteter som matbutikker, parker, treningssentre, restauranter, caféer og shopping. Det er kort gangavstand til rekreasjonsmuligheter som Operaen, Nationaltheatret, Konserthuset, Rådhusplassen, Akershus festning, Slottsparken og Akerbrygge/Tjuvholmen.

Bygården tidlig på 1900-tallet med datidens nabo Johannes kirke
Bygården tidlig på 1900-tallet med datidens nabo Johannes kirke
Bygården sett fra Christiania torv i 1966
Bygården sett fra Christiania torv i 1966
Fasaden slik den fremsto i 2007 noen år etter helrenovering
Fasaden slik den fremsto i 2007 noen år etter helrenovering
Fasadeoppriss fra byggmeldingstegning 1891
Fasadeoppriss fra byggmeldingstegning 1891

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer