Ringgatens Byggeselskap II AS

Ringgatens Byggeselskap II AS

Chr Michelsens Gate 10-14, Oslo
74Boliger
BlokkBygningstype
1933Byggeår

Styret

Om oss

Ringgatens Byggeselskap II AS består av 74 leiligheter i teglblokker på Carl Berners plass, like innenfor Ring 2. Boliganlegget er tegnet av arkitektene Henrik Nissen og Kristofer Lange, og oppført i 1932-34.

Bebyggelsen har en nyklassisistisk planstruktur og en funksjonalistisk fasadeutforming, og representerer et helhetlig, godt bevart boligområde av høy arkitektonisk og planmessig kvalitet.

Leilighetene i selskapet har følgende adresser: Dælenenggata 11 A-E og Christian Michelsens gate 10-14 Ringgatens Byggeselskap II AS er stolte diplomvinnere av Bymiljøetatens hagepris i 2020.

Juryen skriver: I det sentrumsnære borettslaget Ringgatens Byggeselskap II ønsker solsikkene besøkende velkommen. Bygården er åpen og innbydende uten stengte porter og låste dører. Her er bord som innbyr til bruk av området, fellesgrill og ny lekeplass. På området er det også plantekasser med jordbær, squash og tomater, frukttrær og bærbusker. Med andre ord er Ringgatens Byggeselskap II en grønn lunge i asfaltjungelen.

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer