Røverkollen borettslag er et borettslag og består av 246 leiligheter fordelt på 15 oppganger i 5 blokker. Røverkollen sto innflyttingsklart i 1974, som det siste av seks borettslag på Romsås.
Kontaktinformasjon: styret (a) roverkollen.no eller 480 33 999.
Tomta på 26 500 m2 ble kjøpt i 1986, og har følgende gårds- og bruksnummer: 96/75, 76. Alle oppgangene har adresse med ulike numre i Sverre Iversens vei (nr. 1–25 og nr. 31–33), avbrutt av Røverbo og garasjeanlegget med henholdsvis nr. 27 og 29.
På samme område finner du fine rekreasjonsområder (parker og natur), Humlebakken barnehage, Bjøråsen skole, Romsås idrettshall, Humleby fritidspark, Svarttjernparken og noen næringsbygg.
Egen bussholdeplass (Røverkollen) har vi også: Busslinje 63 Romsås bringer røverne rundt Romsås og til Grorud samt T-banen.
Røverkollen borettslag har både 2-, 3- og 4-romsleiligheter, de aller fleste med innebod, utebod og garasjeplass.
Røverkollen borettslag fikk OBOS' rehabiliteringspris i 2015 etter avsluttet rehabiliteringsprosjekter (garasje, heis, fasader og våtrom).
De fleste leilighetene har egen parkeringsplass i garasjen som er tilrettelagt for lading av ladbart kjøretøy. Vi produserer også egen energi med solceller på garasjetaket.
Eksempler på kvaliteter i området:
- store, fleksible leiligheter
- bilfrie boligområder
- gode og skjermede lekeplasser og friområder
- små nærbutikker i boligområdene
- senter med ulike servicefunksjoner
- skoler og barnehager i nærområdet
- mange fritidsaktiviteter og lokale organisasjoner
Forsikring
Borettslagets eiendommer er forsikret i If Forsikring med polisenummer SP2662228. Forsikringen dekker bygningene, fellesareal og skadedyr. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig.
Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseieren sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes på telefon hele døgnet på telefon 21 49 24 00.
Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseieren belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseierens ansvar.
Historien om Røverkollen
Røverkollen ser du fra de fleste hold, enten du befinner deg øst, vest eller nord i marka. TV-masta på den 395 meter høye kollen rett nord for bebyggelsen på Romsås er et solid landemerke på linje med Tryvannstårnet, Kikuttoppen og Varingskollen.
Røverkollen er imidlertid langt mer enn den ellers grå og kjedelige masta. Når du er på Røverkollen, er du så definitivt på østkanten, og kjentfolk i disse trakter kan fortelle at kollen tidligere ble kalt de fattiges Finse. Mens borgerskapet satte kursen mot fjell og vidde, inntok arbeidsfolk marka for fullt. Med en god porsjon fantasi ble fjellviddene gjenskapt på koller og åser, hvor arbeidsfolk fra Østre Aker og Oslo slikket påskesola. Det forteller Bård Alsvik i sine tekster fra byarkivet.
På Røverkollen finner vi også en serie med gamle gravrøyser, et godt kjent fenomen for postjegere bl.a. fra Snellingentraktene i Romeriksåsene. Rett øst for toppunktet finner vi også et lite naturreservat i hellingen ned mot bebyggelsen. Blåstien som går over her, fører deg rett inn i hjertet av Lillomarka, til Lilloseter og Sinober, via gamle kjentmannsposter som Bleiktjern og Lusevasan.
Utsikten er heller ingen spøk. Fra Røverkollens topp ser du utover hele den sørøstlige Lillomarka med Alunsjøen, Breisjøen, Revlikollen og Slengfehøgda. I sør ligger byen, fjorden og de karakteristiske blokkene på Tonsenhagen å hvile blikket på. Og går du gjennom skogen ut på Røverkollens østflanke, ser du ikke bare ut over halve Romerike, men også rett inn i Østmarka med Ramstadslottet lokkende i det fjerne. Snu blikket til venstre, og du har Varingskollen og bakenforliggende åser i nordvest, mens Holterkollen vokter over Romeriksåsens sydflanke i nordøst. Kanskje var det mer enn pengeboka som fikk «de fattige» til å velge Røverkollen framfor Finse?
Historien om Sverre Iversen
Alle som bor i Røverkollen borettslag, har adresse i Sverre Iversens vei. Få av oss vet likevel noe særlig om denne mannen, som er opphavet til navnet på veistubben vår.
Sverre Johan Iversen levde fra 1879 til 1967. Han var opprinnelig murer og ble etter hvert en aktiv politiker for Arbeiderpartiet. I 1908 ble han valgt inn i Kristiania bystyre, og han var viseordfører i Kristiania 1917–1919. Etter at han gikk ut av bystyret, ble han rådmann i Oslo 1926–1941.
Under annen verdenskrig var Sverre Iversen en av lederskikkelsene i Hjemmefronten. Han ble avsatt av NS-myndighetene sommeren 1941, og etter krigen ble han utnevnt til arbeidsdirektør.