Sleiverud Boligsameie

Sleiverud Boligsameie

Sleiverudåsen 2 - 14, BÆRUM
131Boliger
BlokkBygningstype
1986Byggeår

Styret

Temaer

Om oss

SLEIVERUD

På høyden vest for Lommedalsveien ligger vårt barnevennlige og veletablerte boligområde, med historiske Bærums Verk som nærmeste nabo.

Navnet Sleiverud har vi fått fra husmannsplassen under Eine gård. Her har det bodd folk siden slutten av 1700 tallet, mange har hatt sitt daglige virke nede på det gamle jernverket "Bærums Verket". Her har vi alt vi trenger og mye mer!

Det gamle gårdshuset "Sleiverud" ligger fortsatt på vei til vår fantastiske barnehage med samme navn. Sleiverud inngår som en del av boligområdet Bærums Verk med til sammen over 2000 boliger. Hos oss finner du både tradisjonelle eneboliger og blokker, til de mer eksperimentelle og absolutt utradisjonelle.

I 1986 ble hele området rundt Sleiverud bygget ut med boliger. I forbindelse med boligutstillingen «Bygg for fremtiden» i 1987 ble det oppført ca. 70 boliger og tre kommunale bygg og anlegg, bygd på grunnlag av fire forskjellige prosjektkonkurranser blant landets arkitekter, entreprenører og typehus-produsenter.

NÆRMILJØET

Vi har en barnehage på veien til jobb og buss, samt skole rett "oppe i lia" eller ende i dalen alt ettersom hvilken alder du har. Sleiverud Barnehage ligger i krabbeavstand for alle små beboerne på Sleiverud,  og med trygge gangveier til Gullhaug barneskole og Mølladammen ungdomsskole. Med bussen kommer du deg lett til Sandvika eller Oslo, samt Kolsås om T-Banen er å foretrekke.

FRITID

Området byr på et variert tilbud av idretts- og fritidssysler. Fine turveier på kryss og tvers i hele dalen og ned til Sandvika. Kort vei til flere 3 alpinanlegg, golfbaner, ridesenter og lysløyper. Alternativt har vi alt fra aktiviteter på is og snø til korps, speider, ballsport, bueskyting, kampsport og dans. Eller hva med å leie seg en plass hos "Liv i leire" og utforske de kreative sider.

Marka ligger nesten rett utenfor stuedøra og innbyr til flotte opplevelser sommer som vinter. Ønsker du fisking og bading er idylliske Burudvann like i nærheten. Blant mange fine toppturer i marka kan Kolsåstoppen varmt anbefales, eller rett og slett en tur opp til Eineåsen med flott utsikt. Du finner også både svømmehaller, treningssentre og Rud idrettspark i umiddelbar nærhet.

BÆRUMS VERK

I Verksgata nede på Bærums Verk har vi utsalgssteder fra kunstnere og håndverkere hvor gamle tradisjoner holdes i hevd, samt flere spisesteder og cafeer å velge i mellom. Bærums verk tilbyr ulike aktiviteter året igjennom fra historiske vandringer, utstillinger, bondens marked og julestemning med bla. julegranstenning. En liten godtepose vanker det også fra nissefar og nissemor.

På nærsenteret vårt, Handelshuset finnes alt det du trenger til hverdagen gjøremål. Her er det matvarebutikk, helsekost, frisør, bokhandel, apotek, klær og cafe m.m.

Hele Bærums Verk omkranses av en fabelaktig skulpturpark av bare norske kunstnere.

Helsetunet tilbyr helsetjenester slik som fastleger, skoletannlegen og fysioterapi.

 

 

Gamle Sleiverud husmannsplass som den fortsatt står
Gamle Sleiverud husmannsplass som den fortsatt står

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer