Lille Ekeberg Borettslag

Lille Ekeberg Borettslag

Barnehjemsveien 1-15, Oslo
216Boliger
BlokkBygningstype
1949Byggeår

Styret

Om oss

Lille Ekeberg er et trivelig og veldrevet borettslag på Ekeberg i Oslo, bydel Nordstrand. I lavblokkene som er omgitt av store og flotte grøntarealer finner du beboere i alle livets faser; unge par, småbarnsfamilier, single og pensjonister.

Fra borettslaget er det gangavstand til barneskole, ungdomsskole og seniorsenter.

I umiddelbar nærhet finner vi Ekebergsletta, Ekebergparken og Brannfjell med flotte skog- og friluftsområder og EKT Husdyrpark. Det er kun 4 km til Oslo S og bussen fra Simensbråten tar kun 12 min til sentrum. Om vinteren er det kort vei til skiløyper på Ekebergsletta og Brannfjell.

Leilighetene

Leilighetene på 66–74 kvm er fordelt på 18 lavblokker. Blokkene stod ferdig i 1949, ble totalrenovert i 1997. Opprinnelig var alle leilighetene treroms, men enkelte er gjort om til fireroms.

Parkering

122 parkeringsplasser er fordelt på felt spredt utover borettslaget. 51 av plassene er tilrettelagt for lading av el-bil. Plassene leies ut etter ansiennitet og alle som har overtatt leilighet kan søke om plass. Ledige plasser utlyses på Vibbo, vi har ikke venteliste.

Det er vanskelig å estimere hvor lang tid det vil ta før man kan få en parkeringsplass, siden dette ofte avhenger av salg av leiligheter.

Det er også gode muligheter for gateparkering i området.

Ny i borettslaget

Velkommen!

Hvis du har flyttet inn, men ikke fått tilgang til vibbo ennå, kan du kontakte oss på e-post hvis du har spørsmål du ikke finner svar på her.

 

Informasjon til eiendomsmeglere

(Sist oppdatert januar 2024)

Alle våre andelseiere, også de som selger bolig, har tilgang til mye nyttig informasjon på innlogget vibbo-side. Selger kan enkelt finne info og videreformidle til sin megler. Årsmeldinger, med mye informasjon kan også lastes ned her.

Parkeringsplasser

 • Borettslaget har 122 parkeringsplasser (51 er ladeplasser)
 • Parkeringsplass følger ikke leilighet ved salg
 • Plasser leies ut etter ansiennitet, ved utlysning på Vibbo
 • Pris for leie av plass er 200 kr pr måned for vanlig plass og 500 for ladeplass. For ladeplass kommer strøm i tillegg
 • Det er umulig å estimere ventetid på parkeringsplasser. Ventetid varierer og har sammenheng med hvor mange som flytter ut av borettslaget ev selger/kjøper bil
 • Det er normalt lett å finne gateparkering med unntak av periodene NorwayCup og Tons of Rocks blir arrangert
 • Det finnes 6 kommunale ladeplasser nederst i Enoks vei

Felleskostnader og gjeld (pr januar 2023):

Hva inngår i felleskostnadene Forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, betjening andel fellesgjeld, kabel-TV, internett, vaktmester, renhold, drift og vedlikehold.

Er det planlagt noen fremtidige arbeider som kan påvirke felleskostnader/gjeld? Det skal utredes alternativ oppvarming i samtlige blokker jmf årsmøtevedtak.

Utredningen er levert, ingen tiltak blir iverksatt før EU-direktiv trår i kraft og vi vet hvilke krav og støtteordninger dette utløser.

Er det planlagt økning av fellesgjeld/felleskostnader? Siste justering av felleskostnader: 1. februar 2024.

Annet

 • Fyring: Ingen felles
 • Varmtvann: Ingen felles. Varmtvannstank tilhører andelen og andelseier har vedlikeholdsansvar.
 • Bygningsforsikring: Ja
 • Nedbetaling av fellesgjeld: Nei
 • Vaktmestertjeneste: Ja
 • Trappevask: Utføres av vaskefirma
 • Internett og kabel-TV: Telia
 • Fellesvaskeri: 4 stk
 • Styregodkjenning av nye eiere: Ja
 • Radonmåling: Gjennomført i 1. etasje i 2018. Resultater kan leses av her
 • Nøkler: Borettslaget benytter elektroniske nøkkelbrikker til fellesdører som ytterdører, loft- og kjellerdører. I tillegg har vi OBOS-nøkkelapp på alle ytterdører.

Skadedyr Pelsbille (majorstuebille), skjeggkre, sølvkre har vært observert og registrert enkelte plasser og er/blir bekjempet. Ta kontakt med styreleder ved spørsmål. Pr januar 2024 kjenner vi ikke til tilfeller der dette er et problem.

Rotter er utbredt i Oslo og er observert ved enkelte adresser. Borettslaget har avtale med eksternt firma for bekjempelse og forebyggende aktivitet både inne og ute. Ta kontakt med styreleder ved spørsmål.

Dyrehold Det må søkes om godkjenning for dyrehold og styret skal avklare dette med naboene. Søknaden om godkjenning for dyrehold kan først sendes etter at kjøpet er gjennomført.

Godkjenning av ny andelseier Dette gjøres av OBOS etter fullmakt. Søknaden godkjennes under forutsetning av at forkjøpsretten er avklart med avdeling Forkjøp i OBOS. Godkjenning av ny andelseier skal ikke sendes borettslaget.

Bor du her?

Registrer deg for å få tilgang til mer informasjon og viktige oppdateringer fra styret.
Skriv inn et gyldig telefonnummer