S. 7638 LØRENPORTEN 2 SAMEIE v/OBOS Eiendomsforvaltning, Pb. 6666 St. Olavs plass, 0129 Oslo
Om oss
Lørenporten 2(LP2) består av 162 boliger, 3 næringsseksjoner og 2 boder. LP2 er andre del av prosjektet Lørenporten solgt av Selvaag Bolig. LP2 består av tre blokker med alt fra 4 etasjer til 11 etasjer. Prosjektet ble ferdigstilt i desember 2020.
Lørenveien 65(B1)
Lørenveien 67(B3)
Lørenveien 69a-b-c(B2)
Lørenveien 71 a-b-c(B2) er næringslokaler
Tilgang til sameiets side gis når man har overtatt leilighet. Da logger man seg på med samme mobilnummer som kjøpekontrakten. Forretningsfører er OBOS.
Lørenhallen var en bygning med et forsamlingslokale, som også ble brukt til kino. Denne hadde adresse til Lørenveien 63. Bygningen ble reist i 1934, arkitekt var Bernhard M. Løvstakken og var et et velhus hvor det ble arrangert juletrefester og foreningsmøter.
Kinodriften, kalt Lørenhallen kino, var hovedsakelig på søndager og startet opp i 1936. Enkelte forestillinger gikk også på lørdager. Kinoen hadde kallenavnet «Lauer’n», eller mer muntlig «Læver'n», særlig blant de unge og var i drift til 1964, bygningen ble revet i 1970-årene. Etter mange år med lagerbygninger og kjøpesenter inngår nå tomten i boligprosjektet kalt «Lørenporten»
"Nærmere en bygdekino kom du vel ikke her i byen, men Lørenhallen, eller Lauer’n, var vår kino.
Lauer’n lå på skrenten ned mot der hvor Store ringvei etter hvert ble anlagt. Det var på den tida da Økernsenteret ennå bare var en klynge gamle trehus med småforretninger som het Økernkrysset. Lørenhallen var i utgangspunktet et velhus hvor det ble arrangert juletrefester og foreningsmøter.
Men på søndagskveldene var den vår alles Lauer’n, hvor vi sto i kø og klemte et par svette kronestykker i hånda og håpet at vi fikk krangla til oss en plass ved siden hu-der-du-veit som fikk det til å bli litt varmere rundt øreflippa i det klamme lokalet med beinharde trebenker.
Alnabanen
Nabo til Lørenporten, og som skiller Hasle fra Løren, er Alnabanen(godstrafikk). Her kjører mellom 4-8 godstog hver dag. Linjen ble åpnet i 1901 for å gjøre det mulig for tog å kjøre direkte fra Gjøvikbanen (og dermed Bergensbanen) til Hovedbanen eller toggården på Alnabru. Banen har aldri hatt noen regulære stasjoner, men har en rekke side- og industrispor til diverse bedrifter i området langs linjen, blant annet trafofabrikken, Vinmonopolet og Fellesslakteriet. En del scener fra filmen "Olsenbanden og Dynamitt-Harry på sporet” fra 1977 er spilt inn på Alnabanen. Alnabanen knytter Alnabruterminalen til Gjøvikbanen og er ikke egnet for persontrafikk.